20.11.2010 - Rockabilly-Party m/ TOINI & THE TOMCATS + TEDDY TRIGGER & THE GATLING GUNS

TOINI & THE TOMCATS
+ TEDDY TRIGGER & THE GATLING GUNS

FORSALG:
Billetter Kr.150 – I salg fra onsdag 10 nov
Angels Speed Equipment, Rathkesgt.7, v/ Schous Plass, Grunerløkka
Åpent Man-Fre KL.12-18 Lørdag til KL.17.00
http://www.a-s-e.no/

Som pådriver for dette arrangementet med disse viktige bandene i norsk Rockabilly-sammenheng tenkte jeg det var på tide de fikk presentere seg for alle dere som har kommet dere med på Rockabilly-scenen og Caven-konsertene de siste årene, samt ikke minst være et herlig gjensyn for alle oss som har vært med noen år.

TOINI & THE TOMCATS
ble startet i Oslo av Kristiansunds store rockedatter og sangfugl Toini Knudtsen, Bekkelagets rockeramp Arne Ertnæs, Frekkstas Jazz-Punk-Rocker Martin Caspersen og Connecticuts USA´s mest hardhendte trommis Ned Leukhart på Beach Club i Oslo i 1991. Samtlige kom fra andre band deriblants Arnes utskeielser med rølpabilly-gutta Blue Dots på 80-tallet og Tomcats forløper Vera Cruise med Martin på gitar. Ned Leukhart var avhopper fra det mer berømte amerikanske Wall Of Voodoo og ble veldig glad i Oslo da han skjønte han kunne tjene en slant ved siden av ved å åpne Mucho Mas på Løkka, som han fortsatt driver.
Noen plater senere joinet og steel-gitarist Sveinung Lilleheier.

Selv om dette var tider Norges største Rock´n´Roll/Rockabilly-band The Teencats herjet så ble Toini & The Tomcats ekstatiske show svært ettertraktet på 90-tallet og flere kallte bandet Norges Flaggskip i Rockabilly. Andre kallte bandet og Norges best bevarte hemmelighet, men utover 2000-tallet og flere TV-opptredener senere er det mange som har fått med seg at band-navnet er forenelig med tøff Rock´n´Roll.
3 plater med forfriskende egne låter har det blitt samt ei juleplate som alle har vist spennet av stiler som Blues, Country, Jazz, R&B, Swing og Punk og som Toini & The Tomcats har blandet inn i sin unike Rockabilly.
Spillejobbene tross fortsatt noen turer til utlandet er kanskje færre i dag men drivet, energien og særegenheten er fortsatt den samme som den har vært gjennom disse nå nesten 20 årene. Til nye lyttere er det bare å si det er lov å glede seg, mens vi andre venter på at de skal få ut finger´n og gi ut plate nr. 5…….
http://www.toini.com/
http://www.myspace.com/toiniknudtsen

TEDDY TRIGGER & THE GATLING GUNS
har også sine røtter tilbake til begynnelsen av 90-tallet da Norges sannsynligvis villeste Rockabilly-band gjennom tidene Hot Rod T & The Rock-A-Hulas merkelig nok ble startet av en gjeng rockere fra Bærum. Da det aldri var noen og siden ikke har vært noen rockere fra Bærum (OK noen få da…!!), med unntak av disse tøffe kara, var overraskelsen desto større over et band som ikke planka gamle oldies-låter, men pøka på i vill fart med egen-mekka Rockabilly.

Utover 90-tallet forsvant original-vokalist Jørgen Næsje, men som gjorde comeback for 10 år siden med Teddy Trigger. Kontrabassist Fredrik Schei holdt bikkjehuset ved like i det som ble Hot Rod T sammen med trommis Torgeir, som slutta i Teddy Trigger for få år tilbake, mens Fredrik har overlevd hele veien fram til nå. De 10 siste årene har altså Teddy Trigger da både vært kvartett med ei flott selvtitulert CD på nakken, samt trio uten trommis med enda en CD utgitt, før de nå nylig endelig har fått med seg trommer igjen. Bak gitaren siden har Anders Skisland stått siden tiden med Hot Rod T da han tok over roret for Mads og den beryktede Henken Hå var vokalist.

Jepp, således følger Teddy Trigger sitt slektstre og de har gjennom 2000-tallet vist seg å være en svært så slitesterk gjeng med stadige nye ambisjoner om å bli verdensberømte i Norge. Med denne gig´en på Caven vil de endelig klare det….
http://www.teddytrigger.com/
http://www.myspace.com/teddytrigger

Leave a Reply